Părintele Aurel Iagăru a trecut la cele veșnice

Un articol de: Alexandra Stoian - 20 Octombrie 2015

Săptămâna trecută s-a stins din această viaţă părintele iconom stavrofor Aurel Iagăru. Născut la 23 august 1948, în comuna Șușani, județul Vâlcea, pr. Aurel a urmat cursurile şcolii primare și gimnaziale din comuna natală, înscriindu-se mai apoi la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova. Mai târziu s-a înscris la Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul” din București. Primii ani de preoției i-a plinit în comuna Reșca, județul Olt. A fost numit mai apoi în Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Caracal. În ultima parte a vieţii a slujit la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din Caracal.

După 67 de ani de muncă și devotament faţă de Biserica străbună, pr. Aurel lasă în urmă 2 fii, preoți la rândul lor, 5 nepoți, dintre care cel mai mare, Laurențiu-Ioan Iagăru, duce tradiția familiei mai departe, fiind student la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova în anul III, prieteni și mulți enoriași pe care i-a păstorit spre mântuire.

Sfânta Liturghie și slujba Înmormântării au avut loc pe data de 16 octombrie, la Biserica „Toți Sfinții” din oraș, care a devenit neîncăpătoare pentru sutele de oameni care au venit să se roage împreună la căpătâiul părintelui duhovnicesc. Slujba a fost săvârșită de preacucernicul pr. Mihai-Anton Vînătoru, protoiereu al Protoieriei Caracal, împreună cu un sobor impresionant de preoți.

Dumnezeu să-l așeze în ceata drepților și să-i dea odihnă în veci!