Părintele Constantin Gherasim, premiat de cotidianul „Deşteptarea“

Data: 04 Ianuarie 2016

Cotidianul „Deşteptarea“ din Bacău l-a premiat, înainte de sărbătoarea Crăciunului 2015, pe preotul Constantin Gherasim, inspector în Probleme de tineret şi mass-media al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului. Distincţia a fost acordată pentru activitatea social-filantropică desfăşurată în Aşezământul „Samariteanul milostiv“ al Parohiei „Sfântul Gheorghe“ din Bacău.

Părintele Constantin Gherasim slujeşte în Parohia „Sfântul Gheorghe“ din Bacău din anul 2007, când a fost hirotonit preot de Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului. Înaltpreasfinţia Sa i-a încredinţat preotului Gherasim activitatea socială demarată de preotul paroh de atunci, Vasile Radu, dar şi Sectorul învăţământ şi activităţi cu tineretul. În acelaşi timp, laureatul celei de-a XX-a ediţii a Premiilor „Deşteptarea“, a colaborat cu Radio TRINITAS al Patriarhiei Române, cu „Ziarul Lumina“ al Patriarhiei Române şi cu Agenţia de ştiri BASILICA a Patriarhiei Române, unde, cu mult profesionalism, a făcut cunoscută activitatea Eparhiei Romanului şi Bacăului, dar mai ales a ierarhilor acestei arhiepiscopii. Părintele Constantin Gherasim s-a remarcat şi în presa scrisă, atât laică, cât şi religioasă, unde a scris mii de articole despre evenimentele religioase ale străvechii Eparhii a Romanului şi Bacăului. Aceasta după ce a făcut parte din echipa Radio TRINITAS al Patriarhiei Române, în timp ce a studiat la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi. Revenind la frumoasa activitate din Aşezământul „Samariteanul milostiv“, trebuie să amintim că aici 30 de copii din familii nevoiaşe, cu posibilităţi materiale reduse, primesc hrană zilnic. Nu sunt uitate nici persoanele sărace, aflate în grele încercări.

Sprijinit de enoriaşii parohiei, preotul Constantin Gherasim vine în ajutorul acestora oferindu-le alimente, haine s.a. Tot în tinda Bisericii „Sfântul Gheorghe“, sunt organizate cursuri gratuite pentru tinerii care urmează să susţină evaluarea naţională sau bacalaureatul. Anul acesta, aşezământul social a intrat într-un proces de extindere, pentru ca un număr cât mai mare de oameni de toate vârstele să se bucure de activităţile educative, culturale şi  nu numai, atât de necesare în viaţa comunităţii parohiale.