Părintele Constantin Necula, în mijlocul studenților ieșeni

Un articol de: Flavius Popa - 03 Martie 2021

În Duminica Întoarcerii Fiului risipitor, ieșe­nii și studenții din campusul „Tudor Vladimirescu” au luat parte la Sfânta Liturghie săvârșită de părintele Constantin Necula, prodecanul Facultă­ții de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu. Împreună cu părintele profesor a mai slujit părintele Florin Chirilă, parohul Bisericii „Sfântul Iulian din Tars”.

„Am fost împreună mar­tori la un praznic al bu­cu­riei, în campusul universitar de la Iași. Părintele Florin, împreună cu excelenta organizare parohială pe care o are aici, dă dovadă că academismul nu dăunează grav cucerniciei. Le mulțumesc foarte mult părintelui paroh și domnului primar care ne-a însoțit în această zi. Sper din toată inima că oamenii s-au bucurat, eu personal m-am bucurat foarte mult și sper că harul Sfântului Iulian, cel care protejează această sfântă biserică, ne va în­soți pe tot parcursul acestui post care, deja, aproape că se vede sosind și îm­brățișându-ne pentru a ne aduce spre Înviere”, ne-a mărturisit părintele profesor Constantin Necula.

Din partea ieșenilor, în semn de mulțumire, primarul Mihai Chirica le-a oferit celor doi clerici o diplomă de recunoștință și un buchet de flori.

„A fost o mare bucurie pentru noi, preoții, dar și pentru credincioșii pre­zenți la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. Ne-am bucurat de frumosul și înăl­țătorul cuvânt de în­vă­ță­tură al părintelui profesor, îi mulțu­mim din tot sufletul și Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să îi dăruiască sănătate, ani mulți, frumoși și binecu­vântați”, ne-a relatat părintele Florin Chirilă, parohul Bisericii „Sfântul Iulian din Tars” din Iași.

La final, părintele Con­stantin Necula a prezentat ultimele două volume apărute la Editura Agnos din Sibiu: „Scrisoarea noastră sunteți voi” și „Risipitorii”. Totodată, cei prezenți au primit autografe din partea părintelui profesor.