Părintele Cristian Gheorghe Baroianu (1965-2013) - un blând şi smerit slujitor al Bisericii

Data: 29 Noiembrie 2013

Am aflat cu durere despre trecerea din această viaţă, în dimineaţa zilei de 27 noiembrie 2013, a vrednicului de po­me­nire părinte paroh Cristian Gheor­ghe Baroianu, de la Pa­ro­hia Sinteşti, judeţul Ilfov, Pro­to­popiatul Ilfov Sud.

Părintele Cristian Baroianu s-a născut la data de 9 ianuarie 1965, în familia preotului Ion şi a Veronicăi, în satul prahovean Bărăitaru, comuna Dră­gă­neşti. A urmat cursurile şcolii pri­mare şi gimnaziale din localitatea natală. A finalizat studiile semina­riale la Bucureşti, în anul 1986 şi, în acelaşi an, s-a înscris la Facultatea de Te­o­logie din Capitală, obţinând licenţa în anul 1991. În ziua de 28 iulie 1991, s-a căsătorit cu dom­ni­şoa­ra Elena Rădună, fiică de preot. În toamna anului 1991 a fost hirotonit preot la Parohia Sinteşti, comuna Vi­dra, judeţul Ilfov, unde a slujit cu credinţă, dra­goste şi jertfelnicie până în ceasul mutării sale la cele veşnice. Bunul Dum­nezeu a binecuvântat familia părintelui Cristian Ba­ro­ia­nu cu doi copii: Rareş Cris­ti­an şi Răzvan Ştefan.

Timp de 22 de ani, părintele Cristian Baroianu a slujit lui Dum­nezeu şi comunităţii din Sin­teşti. El a fost, potrivit măr­turiei celor care l-au cunoscut, un om al bucuriei, smerit şi blând. În viaţa părintelui Cris­tian Baroianu puteai vedea bucuria de a trăi fiecare zi ca pe o sărbătoare, căutând mereu să facă binele. Totodată, părintele Cristian Baroianu a fost un model atât ca soţ, cât şi ca tată, fiind un om iubitor, grijuliu şi jertfelnic.

În ultimul an al vieţii sale, părintele Cristian Gheorghe Baroianu a fost chinuit de o boală necruţătoare. Însă boala şi suferinţa au întărit în el virtuţile şi au arătat credinţa sa profundă, precum şi dra­gos­tea sa pentru cei din jurul lui.

La acest ceas de vremelnică despărţire, întru aşteptarea Învierii de obşte, cu părinteas­că dragoste, ne îndreptăm gândul spre familia îndurerată şi parohia îndoliată, precum şi spre cei care l-au cunoscut, în­dem­nându-i pe toţi să păstreze mereu viu în inimile lor chipul smerit şi blând al părintelui Cristian Gheorghe Baroianu.

Ne rugăm Milostivului Dum­nezeu să aşeze sufletul său în ceata drepţilor şi să-i dăruiască odihnă în lumina şi iubirea Preasfintei Treimi.

Veşnica lui pomenire din neam în neam!

Cu părinteşti binecuvântări şi condoleanţe,

† Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la slujba de înmormântare a PC pr. Cristian Gheorghe Baroianu de la Parohia Sinteşti, Judeţul Ilfov, Protopopiatul Ilfov Sud, vineri, 29 noiembrie 2013.