Părintele Dumitru Stăniloae, comemorat la Alba Iulia

Un articol de: Oana Rusu - 07 Octombrie 2021

La Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, a avut loc marţi, 5 octombrie, un eveniment organizat în memoria părintelui profesor Dumitru Stăniloae (1903-1993), cu ocazia împlinirii a 28 de ani de la trecerea la cele veșnice.

În Paraclisul „Sfinții Trei Ierarhi” din incinta Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, după Vecernie, a fost săvârşită slujba Parastasului pentru părintele Dumitru Stăniloae de către un sobor de clerici, în prezența a numeroși studenți teologi. Evenimentul a fost organizat de către Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români (ASCOR) - Alba Iulia.

Conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei, pr. Emil Jurcan, titularul catedrei de Istoria și filosofia religiilor, a susținut o meditație duhovnicească în care a prezentat personalitatea părintelui Dumitru Stăniloae şi importanţa sa pentru teologia ortodoxă românească și universală.

Pentru că L-a mărturisit pe Mântuitorul Hristos în temnițele comuniste şi pentru activitatea de cercetare teologică, părintele Dumitru Stăniloae a fost propus spre canonizare în anul 2025.