Părintele Justin Pârvu, omagiat la Parohia „Sfântul Dimitrie” din Cluj-Napoca

Un articol de: Ziarul Lumina - 22 Iunie 2017

Peste 200 de credincioși clujeni au fost prezenți la Parohia „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” pentru a-l omagia pe părintele Justin Pârvu, de la a cărui trecere la Domnul s-au împlinit patru ani. Evenimentul, intitulat „Părintele Justin Pârvu - Apărător al Ortodoxiei în timpul comunismului”, a fost cel de-al treilea dintr-o serie închinată martirilor și mărturisitorilor din temnițele comuniste, apărători ai credinței.

Seara duhovnicească l-a avut ca invitat special pe părintele Serafim Bădilă de la Mănăstirea Cășiel, judeţul Cluj, apropiat al marelui duhovnic de la Mănăstirea Petru Vodă, judeţul Neamţ.

Acesta le-a vorbit celor prezenți despre viața, jertfa și învățăturile părintelui Justin Pârvu, dându-le, în același timp și sfaturi duhovnicești. Deși plănuită a se desfășura în întregime la paraclisul bisericii, această seară duhovnicească a început în biserica mare (o nouă construcție în stil bizantin, sfințită în toamna anului trecut), datorită numărului mare de credincioși veniți special pentru a asculta cuvântul de învățătură al părintelui Serafim Bădilă care a slujit, alături de parohul Ioan Goje și slujba Vecerniei.

După cuvântul de învățătură al părintelui Serafim Bădilă, cei prezenți au fost invitați să coboare la paraclisul bisericii pentru a urmări un film documentar despre viața și jertfa pe care părintele Justin Pârvu a făcut-o în cei 17 ani petrecuți în temnițele comuniste.

Organizatoarea evenimentului, Alina Deac, a ținut să precizeze că s-au împlinit și 128 de ani de la mutarea la Domnul a unui alt mare român - pe care părintele Justin Pârvu îl considera martir și mărturisitor al neamului: poetul Mihai Eminescu.

La final, părintele Ioan Goje a luat cuvântul, mulțumind invitatului serii, organizatoarei, și celor care s-au adunat în biserică în număr atât de mare, pentru a cinsti memoria părintelui Justin Pârvu.

„O seară cu adevărat specială, încărcată de emoție și bucurie, evenimentul de la parohia clujeană <Sfântul Dimitrie> a fost o adevărată sărbătoare închinată martirilor din temnițele comuniste, sfinți mucenici ai neamului nostru pentru ale căror rugăciuni nădăjduim ca Bunul Dumnezeu să ocrotească țara și Biserica noastră”, a spus organizatoarea evenimentului, Alina Deac.