Părintele Nicanor Lemne a fost condus pe ultimul drum

Un articol de: Pr. Ştefan Sfarghie - 19 Septembrie 2017

Preacucernicul Părinte Nicanor Lemne, îmbisericit la Parohia „Sfântul Nicolae”-Siliştea Snagovului, din Protopopiatul Ilfov Nord, a fost înmormântat ieri, 18 septembrie 2017.
Slujba Înmormântării a fost oficiată de delegatul Prea­fericitului Părinte Patriarh ­Da­­niel, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, înconjurat de un numeros sobor de slujitori ai Sfântului Altar.

Preasfinţia Sa a citit mesajul de condoleanţe al Patriarhului României intitulat: „75 de ani de slujire preoțească smerită închi­nați lui Dumnezeu și creștinilor pe care i-a păstorit - Părintele Nicanor Lemne”. Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a transmis binecuvântarea Părintelui Patriarh Daniel şi a evidenţiat faptul că preoţia reprezenta pentru părintele Nicanor adevărata bucurie.

„Părintele Nicanor era bucuros să-i întâlnească pe fraţii preoţi care-l vizitau adesea, pe fiii săi duhovniceşti, pe oamenii care-l cunoşteau, dar şi pe cei pe care nu-i cunoştea.
Pentru fiecare avea un ­cuvânt bun, pentru fiecare avea o rugăciune de binecuvântare. L-am vizitat pe părintele de mai multe ori: şi înainte de a împlini vârsta de 100 de ani, şi în preajma aniversării ­acestei vârste impor­tante, când i-am oferit din partea Prea­fericitului ­Părinte Patriarh ­Daniel cea mai înaltă distincţie a Patriarhiei Române, Crucea Patriarhală”, a precizat Prea­sfinţia Sa.