Părintele Ştefan Sârbu a trecut la Domnul

Un articol de: Darius Herea - 10 Octombrie 2013

În seara zilei de 9 octombrie, în urma unui tragic accident rutier, părintele iconom Ştefan Sârbu de la Parohia Jupa din Protopopiatul Caransebeş a trecut la cele veşnice.

Părintele iconom Ştefan Sârbu s-a născut la data de 21 decembrie 1952 în municipiul Caransebeş, din părinţii Sârbu Ştefan şi Ecaterina. După absolvirea cursurilor Şcolii Generale din Caransebeş s-a înscris la Şcoala de cântăreţi bisericeşti, pe care a absolvit-o în sesiunea iunie, 1971 cu media 8.45, fiind al 12-lea din 52 de candidaţi, apoi la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu“ din Caransebeş, pe care l-a absolvit cu examenul din sesiunea iunie, 1974, cu media 8.31, fiind al 11-lea din 41 de candidaţi. În anul 1975 satisface stagiul militar cu gradul de caporal. Între anii 1976-1980 şi-a desăvârşit studiile teologice la Institutul Teologic din Sibiu. În anul 1980 este încadrat preot la Parohia „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie“ din Jupa, Protopopiatul Caransebeş, slujind Biserica lui Hristos şi credincioşilor cu multă dragoste, jertfelnicie şi dăruire timp de 33 de ani.

Pentru toate cele înfăptuite pentru Dumnezeu şi pentru oameni, pentru misiunea preoţească pe care a îndeplinit-o deplin cu dragoste în parohia încredinţată, Dumnezeu să-i rânduiască preotului Ştefan Sârbu viaţa cea veşnică.