Parteneriat între şcoală şi Biserică, la Bistriţa

Un articol de: Andreea Pâgleşan - 02 Feb 2014

Şcoala generală nr. 1 din Bistriţa împreună cu şcoala generală şi Parohia Nepos au realizat în această perioadă un parteneriat educaţional. În cadrul proiectului, elevii clasei a III-a ai şcolii generale nr. 1 din Bistriţa şi cei din clasele a II-a şi a III-a ai şcolii generale din Nepos, însoţiţi de învăţătoarele Alina Maria Petri, Rodica Petri şi Ştefania Borzaş, au realizat vineri, 31 ianuarie, o vizită la biserica ortodoxă cu hramul „Buna Vestire“ din Nepos.

Cu acest prilej, parohul Vasile Rus a susţinut o cateheză pe tema „Hristos împărtăşit copiilor“, arătând cât de importantă este creşterea acestora în spiritul credinţei creştine.

S-au rostit, la finalul catehezei, rugăciuni către Maica Domnului şi îngerul păzitor pentru a-i avea în grijă şi pază pe cei mici şi dascălii lor. La sfârşitul întâlnirii, copiii au fost unşi cu untdelemn de la Taina Sfântului Maslu, au primit dulciuri din partea parohiei, iar părinţii lor au primit cărţi de rugăciuni, fiind îndemnaţi să îşi crească copiii în spiritul Evangheliei creştine.