Parteneriat pentru Centenar

Un articol de: Prof. dr. Dorin Stănescu - 10 Ianuarie 2018

La sediul Academiei Române a fost semnat, ieri, un acord de parteneriat între această prestigioasă instituție și Primăria Municipiului Iași, eveniment la care au participat președintele Academiei Române, Cristian Hera, vice­președintele Academiei și coordonatorul programului Centenar al insti­tuției, Victor Spinei, secretarul general al Academiei, Victor Voicu, vicepre­ședintele Academiei, Bogdan Simionescu, primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, și prof. univ. dr. Daniel Șandru, coordonator al Compartimentului Centenar Iași.

„Este o plăcere și o onoare de a începe anul Centenarului cu semnarea unui acord de parteneriat cu primăria unui municipiu cu o relevanță desosebită. Este primul parteneriat pe care Academia îl semnează în anul 2018, de marcare așa cum se cuvine a anului 1918, un an binecuvântat de Dumnezeu pentru România”, a subliniat președintele Cristian Hera.

În opinia primarului Mihai Chirica, „actul de acum este un act de recunoaştere pe care Iașiul îl aduce celei mai înalte instituții culturale a României. Programul Centenar al Iașiului l-am gândit pentru că am încercat să recuperăm ezitările sau lipsa de preocupare a unora pentru eveniment. Am vrut să începem anul cu Academia Română și pentru că Academia Română alături de Biserică și Armată are cea mai mare încredere a românilor. Dorința noastră a fost să reînviem dragostea față de ­România cu acest program, pentru cei care au uitat-o sau pierdut-o”.

Acordul semnat permite celor două părți o colaborare la derularea programului Centenar al Primăriei Iași în organizarea unor evenimente științifice cu impact major care vor fi organizate la Iași în anul 2018.