Participanții la „Școala de iarnă” premiați la Sascut

Un articol de: Pr. Gabriel Albu - 05 Feb 2021

Participanții din parohiile Protopopiatului Sascut, județul Bacău, la proiectul eparhial cultural catehetic „Școala de iarnă: Între Crăciun și Bobotează” au fost premiați, la nivel de protopopiat. Delegatul Înaltpreasfin­țitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la eveniment a fost părintele Daniel Ionel Marari, inspector eparhial al Biroului de catehizare și activități cu tineretul. Proiectul s-a desfă­șu­rat în perioada 20-29 ianuarie 2021 în 15 parohii.

Locul I a fost obținut de Parohia Fulgeriș, comuna Pân­cești, coordonator preot Marian Gabriel Radu, profesor de religie. Locul al II-lea a fost ob­ținut de Parohia Bălcuța, Parohia Pâncești, comuna Sascut, coordonator preot Ionuț Miron, și Parohia Răcăciuni, coordonator preot Florin Mocanu. Locul al III-lea a fost obținut de Parohia Cucova, comuna Valea Seacă, coordonator preot Marin Racoviță.
La final, părintele inspector eparhial a prezentat Concursul național catehetic din acest an, intitulat „Biserica - familia românilor de pretutindeni”.

„Premiile participanților au constat în pachete ce au conți­nut rechizite oferite din partea Asociației «Teodosie Atanasiu» Sascut, precum și în pachete cu cărți de rugăciune, iconițe, dulciuri și un mic sprijin financiar, oferite din partea Protoieriei Sascut”, ne-a relatat părintele protoiereu Vasile Abageru.