Pate de bureţi hribi

Un articol de: Stavrofora Hristofora Rusu - 23 Noiembrie 2020

Materie primă

Bureţi hribi (se pot folosi şi alte tipuri de bureţi) - 3 kg, opăriți; ardei capia copţi - 1 kg; ceapă - 500 g; cartofi cruzi - 200 g; ulei de floarea-soarelui - 200 ml.; apă - 200 ml.

Condimente

Piper boabe; muştar boabe; cuişoare; sare.

Mod de preparare

Bureţii, ardeii capia şi ceapa se toacă mărunt. Cartofii se taie cuburi. Apoi se amestecă toate ingredientele şi condimentele şi se bagă la cuptor pentru 2 ore, la 150 de grade. După ce s-au răcit, se toacă la blender până se obţine o pastă. Pasta obţinută se pune în borcane şi se fierbe (sterilizează) timp de o oră, la cuptor sau la bain marie. Se păstrează la frigider şi se consumă într-un timp de cel mult 3 săptămâni.

Mod de servire

Se poate folosi la prepararea tartinelor, sendvișurilor, rulourilor etc.