Patru burse „Mitropolit Visarion Puiu” oferite studenţilor de la Universitatea de Stat din Bălţi

Data: 07 Feb 2022

Vineri, 4 februarie, Preasfin­țitul Părinte Antonie, Episcop de Bălţi, a înmânat patru burse „Mitropolit Visarion Puiu” studenţilor de la cele patru facultăţi ale Universităţii de Stat din Bălți. Fiecare student bursier a primit din partea ierarhului şi câte o carte de învăţătură de credinţă creştină ortodoxă.

Preasfinția Sa a menţionat că prin aceste modeste susţineri, Episcopia de Bălţi doreşte să-i ajute pe cei tineri şi harnici la carte. Episcopul de Bălţi a mulţumit profesorilor pentru munca lor, iar studenţilor le-a urat succese la învăţătură.

Doamna conf. univ. dr. Lidia Pădureac, prim-prorectorul Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi pentru activitatea didactică, prezentă la înmânarea burselor, a apreciat gestul Episcopiei de Bălţi de a veni în ajutorul tinerilor dornici să studieze, menţionând şi buna colaborare dintre Universitatea „Alecu Russo” din Bălţi şi Episcopia de Bălţi.

Preasfinția Sa i-a înmânat doamnei conf. univ. dr. Lidia Pădureac o Diplomă de Gratitudine, mulţumindu-i pentru sprijinul acordat la organizarea celor două ediţii ale concursului de istorie organizat de Episcopia de Bălţi ca omagiu adus Marii Uniri de la Alba Iulia, 1 decembrie.