Patru ierarhi au slujit la Catedrala Episcopală din Caransebeș

Un articol de: Arhid. Pavel Canea,   Darius Herea - 19 August 2020

La sărbătoarea Sfinților Martiri Brâncoveni, duminică, 16 august, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Caransebeș, împreună cu Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei; Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei; și Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului. 

Cei 4 ierarhi s-au rugat în cadrul Sfintei Liturghii pentru mama Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, care cu un an în urmă, la praznicul Adormirii Maicii Domnului, a trecut la cele veșnice. 

Cuvântul de învățătură a fost rostit de Preasfințitul Părinte Episcop Nicodim, care a ilustrat viața Sfinților Martiri Brâncoveni și importanța cinstirii lor, dar și modelul cre­dinței lor 
La sfintele slujbe au participat mulți credincioși din municipiul Caransebeș. Răspunsurile liturgice au fost date de corul Catedralei Episcopale și de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului. 

Tot duminică, 16 august, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a mers la mormântul părinților, care se află la Mănăstirea Românești, și împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, și Preasfințitul Părinte Episcop Gurie au să­vârșit o slujbă de pomenire.