Pelerinaj al credincioșilor din Puhoi, Moldova, în România

Un articol de: Silviu Dascălu - 27 Iulie 2023

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, credincioșii din Parohia Puhoi, raionul Ialoveni, s-au aflat în perioada 17-19 iulie într-un pelerinaj la mănăstirile din județele Iași și Neamț.

Ziua de luni, 17 iulie, a început cu vizitarea mănăstirilor ieșene Vlădiceni, Cetățuia, Golia și „Sfinții Trei Ierarhi”, a Catedralei Mitropolitane din Iași, unde s-au închinat la cinstitele moaște ale Sfintei Cuvioase Parascheva și ale Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv, după care și-au îndreptat pașii spre ținutul Neamțului, poposind și la Mănăstirea Miclăușeni și Castelul Sturdza.

Seara au ajuns la Mănăstirea Sihla unde împreună cu preotul Andrei Apetrei s-au rugat și au citit, la Peștera Sfintei Teodora, Acatistul acesteia, cerând de la Dumnezeu milă, har și binecuvântare.
Marți, 18 iulie, au vizitat mănăstirile Agapia și Văratec, Cetatea Neamțului, mănăstirile Neamț, unde s-au închinat la Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Îndrumătoarea” și la moaștele Sfântului Paisie de la Neamț, la Sihăstria și Secu.

Pelerinii au fost primiți cu multă bucurie și ospitalitate la vetrele monahale, cu cazare și masă, și au fost invitați să mai poposească în aceste locuri pentru a se bucura duhovni­cește.