Pelerinaj cu icoana Maicii Domnului „Siriaca” la Biserica „Sfântul Gheorghe”-Nou din Capitală

Un articol de: Diac. Emilian Apostolescu - 10 August 2021

Cu ocazia hramului de vară al Bisericii „Sfântul Gheorghe”-Nou din centrul Capitalei, ocrotită de Sfinţii Martiri Brâncoveni, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Siriaca” va fi adusă spre cinstire de la mănăstirea prahoveană Ghighiu, în perioada 14-16 august.

Programul slujbelor care se vor oficia cu ocazia hramului şi a aducerii în pelerinaj a icoanei este următorul: sâmbătă, 14 august, la ora 17:00, va fi întâmpinată delegaţia de la Mănăstirea Ghighiu, urmând apoi o procesiune cu icoana în jurul sfântului lăcaş. Aceasta va fi aşezată ulterior spre cinstire în pridvorul bisericii. De la ora 17:30 va fi săvârşită slujba Prohodului Maicii Domnului.

Duminică, 15 august, în ziua prăznuirii Adormirii Născătoarei de Dumnezeu, vor fi săvârşite slujba Acatistului de la ora 9:00, Sfânta Liturghie de la ora 10:00, iar seara, de la ora 17:00, slujba Acatistului Icoanei Maicii Domnului „Siriaca”.

În ziua hramului bisericii, de sărbătoarea Sfinţilor Martiri Brâncoveni, în 16 august, vor fi săvârşite Utrenia, de la ora 8:00, Sfânta Liturghie de la ora 10:00 şi slujba Parastasului pentru ctitorii lăcaşului de închinare de la ora 12:00. Sărbătoarea se va încheia cu slujba Acatistului Sfinţilor Martiri Brâncoveni care va fi oficiată la ora 17:00. Icoana va rămâne aşezată spre închinare până la sfârşitul acestei zile, la ora 22:00.