Pelerinaj de Florii în Arhiepiscopia Dunării de Jos

Un articol de: Pr. Rareș Bucur - 17 Aprilie 2019

Arhiepiscopia Dunării de Jos organizează sâmbătă, 20 aprilie 2019, cea de-a 10-a ediţie a Pelerinajului de Florii în mai multe zone ale eparhiei. La Galaţi, pelerinii sunt invitaţi la Biserica Vovidenia, la ora 15:30. De la ora 16:00, coloana de pelerini va porni în procesiune pe strada Dom­nească spre Catedrala Arhiepiscopală, unde Înaltprea­sfin­ți­tul Părinte Arhiepiscop Casian va sfinţi ramurile de salcie şi va binecuvânta copiii şi tinerii participanţi.

La Brăila, creştinii sunt invitaţi pe esplanada Palatului Municipalităţii, la ora 14:30. De la ora 15:00 se va porni în procesiune spre Catedrala „Naşterea Domnului” din oraș. La Tecuci, creştinii sunt invitaţi la bisericile „Înălţarea Domnului, „Sfântul Nicolae şi „Adormirea Maicii Domnului, la ora 15:30. De la ora 16:00, grupurile de credincioşi se vor deplasa în procesiune spre Biserica „Sfântul Gheorghe.

În Arhiepiscopia Dunării de Jos, pelerinajul se desfăşoară şi în alte centre devenite deja tradiţionale: Târgu Bujor, Corod, Matca, Lieşti-Buceşti-Şerbăneşti, Bereşti, Pechea, Tudor Vladimirescu, Nicoreşti şi Toflea (județul Galaţi) şi Însurăţei, Făurei, Ianca (județul Brăila). Pelerinajul în aceste localităţi se va organiza cu plecare de la ora 15:40, astfel încât la ora 16:00 să se ajungă la bisericile centrale din respectivele localităţi.