Pelerinaj în Călărași la icoana Maicii Domnului-Portărița

Un articol de: Ioan Bușagă - 01 Septembrie 2018

Credincioșii din Episcopia Sloboziei și Călărașilor sunt aș­teptați să participe până duminică, 2 septembrie, la slujbele liturgice săvârșite în Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena”-Volna din municipiul Călărași, cu prilejul aducerii spre închinare a icoanei Maicii Domnului-Portărița.

Sfânta icoană este adusă de la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Manifestările religioase au debutat ieri, 31 august, când icoana Maicii Domnului-Por­tărița a fost întâmpinată de mulțimea clericilor și credin­cioșilor, după care a urmat procesiunea pe ruta strada Nicolae Titulescu - strada București (Liceul Agricol) până la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena”-Volna, unde icoana Maicii Domnului a fost așezată spre închinarea credin­cioșilor în­tr-un baldachin în curtea sfântului locaş, informează site-ul Eparhiei Sloboziei și Că­lă­rașilor. Programul liturgic de la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena”-Volna al zilei de astăzi, 1 septembrie, începe de la 7:00, cu Acatistul Maicii Domnului, urmat de Sfânta Liturghie, iar după- amiază, de la ora 18:00, cu slujba Vecerniei, Acatistul Maicii Domnului și Taina Sfântului Maslu.

Mâine, 2 septembrie, Sfânta Liturghie va fi săvârșită de Prea­sfinţitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călă­ra­șilor, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului-Portărița rămâne spre închinare până mâine, 2 septembrie, ora 15:00, când sfânta icoană va fi reașe­zată în Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Evenimentele religioase sunt organizate de Protopopiatul Că­lărași, în colaborare cu Primăria Municipiului Călărași.