Pelerinaj în jurul Capitalei pentru credincioșii vârstnici din sectorul 4

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 19 Septembrie 2023

Parohia Apărătorii Patriei 1, din Protoieria Sector 4 Capitală, a organizat luni, 18 septembrie, un pelerinaj la mănăstiri din jurul Bucureștiului, la care au participat bunicii instituționalizați de la Centrele de îngrijire pentru persoane vârstnice „Sfânta Teodora” și „Sfântul Luca”, ambele din cuprinsul parohiei și aflate în grija duhovnicească a preoților slujitori ai acesteia. 

Activitatea duhovnicească s-a desfășurat prin Agenția de Pelerinaje Basilica Travel a Patriarhiei Române și se înscrie în cadrul manifestărilor culturale și duhov­nicești dedicate Anului omagial al pasto­rației persoanelor vârstnice.

„Pentru cei îngrijiți aici, care părăsesc arareori centrul, pelerinajul a fost un prilej de rugăciune, pentru că au participat la slujbele religioase, dar și de socializare, pentru că au fost însoțiți de câțiva enoriași în vârstă, precum și de voluntari din parohie. Pelerinajul, realizat cu sprijinul Agen­ției Basilica Travel a Patriarhiei Române, a cuprins și un popas la Centrul social-pastoral «Sfântul Calinic» de la Mănăstirea Cernica, unde vârstnicii pelerini au servit masa de prânz și s-au bucurat de un moment de comuniune”, ne-a transmis părintele paroh Iulian Scoipan.

La final, toți participanții au primit câte un dar duhovnicesc care a constat în iconițe și cărți de rugăciune.