Pelerinaj la Curtea de Argeș

Un articol de: Ioan Bușagă - 08 Decembrie 2017

Ca în fiecare an, de sărbătoarea Sfintei Mucenițe Filofteia de la Curtea de Argeș, 7 decembrie, se adună în rugăciune la racla cu sfintele ei moaște pelerini din întreaga țară, dimpreună cu credincioșii argeșeni și musceleni. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de IPS Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului.

Grabnicul ajutor și multa mângâiere, pe care le-au primit prin rugăciunile lor către Sfânta Muceniță Filofteia, i-au readus și în acest an la Curtea de Argeș pe mulți credincioși de aproape sau de departe.

Sărbătorirea Muceniței Filofteia de la Curtea de Argeș a început în după-amiaza zilei de miercuri, 6 decembrie, când racla cu moaștele Sfintei Filofteia a fost scoasă din Paraclisul arhiepiscopal și așezată spre închinarea cre­dincioșilor în pridvorul paraclisului. „În acest an, racla cu moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia de la Curtea de Argeș a fost așezată spre ­cinstire încă de la ora 15:00. ­Sărbătoarea a continuat în ­Catedrala Arhiepiscopală, unde, cu binecuvântarea Înalt­prea­sfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, un sobor de preoți și diaconi, aflat sub protia părintelui protosinghel Caliopie Cristian Ichim, consilier eparhial, a oficiat slujba Privegherii și Acatistul Sfintei Mucenițe Filofteia. Ieri, în ziua hramului, programul liturgic a continuat cu slujba Tainei Sfântului Maslu și Sfânta Liturghie, săvârșită de IPS Părinte Arhiepiscop Calinic, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Pentru credincioșii prezenți, Arhiepiscopia Arge­șului și Muscelului, prin Sectorul social-filantropic și de misiune, a împărțit pachete cu hrană caldă, ceai cald, cozonac și covrigi”, a precizat pr. Ciprian Necula, inspector mass-media eparhial.

Racla cu moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia de la Curtea de Argeș a rămas spre închinare credincioșilor în pridvorul paraclisului arhiepiscopal până la sfârșitul zilei. Racla cu moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia se află spre cinstire permanentă în ­Paraclisul arhiepiscopal de la Curtea de Argeș.