Pelerinaj la Mănăstirea Brâncoveanu

Un articol de: Arhid. Pavel Canea - 13 Aprilie 2016

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, credincioșii de la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Moldova Nouă, însoțiți de părintele paroh Ion Nedelcu, au fost zilele acestea într-un pelerinaj de două zile la Mănăstirea Brâncoveanu din Arhiepiscopia Sibiului.

Primul popas duhovnicesc a fost la Mănăstirea Brebu și la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș. Drumul a continuat spre Sibiu, unde pelerinii au făcut un popas și la Catedrala Mitropolitană din Sibiu, iar spre seară s-a ajuns la Mănăstirea Sâmbăta de Sus.

Ziua a doua a constituit și punctul culminant al pelerinajului prin participarea credincioșilor la Sfânta Liturghie, oficiată de către Preasfințitul Ilarion, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.
Tot în cea de-a doua zi a peleri­najului s-au vizitat Catedrala Arhiepiscopală din Alba Iulia și Mănăstirea Râmeț care este una dintre cele mai vechi mănăstiri din Transilvania, iar credincioșii s-au închinat moaștelor Sfântului Ierarh Ghelasie de la Râmeț.