Pelerinajul copiilor la Schitul Bodrog

Un articol de: Ziarul Lumina - 14 Mai 2018

Cu binecuvântarea Înaltprea­sfin­țitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, copiii din grupa de cateheză duminicală a Parohiei Ortodoxe Aradul Nou au participat săptămâna trecută la un pelerinaj la Schitul „Cuvioasa Parascheva” din satul Bodrogul Vechi.

Pelerinajul a avut în program mai multe activități educațio­nale. Copiii s-au închinat în biserică, s-au rugat și au susținut un mic concert de pricesne, majoritatea lor fiind și membri ai Corului de copii „Sfințișorii” al parohiei. Schitul a fost înființat în urmă cu 17 ani, funcționând ca metoc al Mănăstirii Hodoș-Bodrog, având două hramuri: „Buna Vestire” și „Sfânta Cuvioasă Parascheva”.
După ce au vizitat întreg schitul, copiii au stat de vorbă cu mai­cile și au plecat în satul Bodrogul Vechi, admirând frumuse­țea naturii, pădurile și râul Mu­reș. După agapa frățească, au mai făcut un ultim popas la Muzeul Digital Pecica și ferma de bivoli de aici, unde au aflat mai multe lucruri despre istoria orașului Pecica și s-au jucat în par­cul destinat copiilor din aceas­tă locație.

Întregul pelerinaj a fost gratuit, organizat și susținut de Asociația Ortodoxă „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”-Aradul Nou, având coordonator pe părintele Gabriel Cosmin Mariș - consilier social al Arhiepiscopiei Aradului și preot slujitor al parohiei mai sus-amintite.