Pelerini de pe trei continente pe Colina Bucuriei

Un articol de: Ziarul Lumina - 14 Aprilie 2016

În luna martie, pe Colina Bucuriei au poposit mai multe grupuri de pelerini, nu numai din țara noastră sau din Europa, ci și din Asia și America de Nord, în total peste 700 de persoane.
Cei mai numeroși pelerini au fost cei de pe continentul european, din țări precum Rusia, Grecia, Bulgaria, Muntenegru, Ucraina, Italia, Spania și Franța. Dintre aceștia, men­ționăm pelerinii ucraineni însoțiți de Înaltpreasfinţitul Părinte Luca, Arhiepiscop de Zaporijia şi Melitopol, care au sosit la Catedrala Patriarhală cu prilejul unui pelerinaj prin mai multe țări, având ca destinație finală Muntele Athos.

De asemenea, mai multe grupuri de pelerini din Spania, de confesiune romano-catolică, au petrecut în România săptămâna dinaintea sărbătorilor pascale conform calendarului gregorian, aflându-se într-un pelerinaj pe urmele spiritualității ortodoxe, ce a culminat cu vizitarea mănăstirilor din Bucovina.

De pe continentul nord-american a sosit un grup format din 11 tineri ortodocşi din Statele Unite ale Americii, membri ai Asociației Orthodox Christian Fellowship (OCF), însoţiţi de pr. Robert Miclean de la Parohia „Sfinţii Arhangheli” din Maryland, America. Continentul asiatic a fost reprezentat de vizitatori din Israel, Liban și Japonia.