„Pentru o unitate militară, drapelul semnifică acelaşi lucru precum Crucea pentru Biserică”

Un articol de: Tudorel Rusu - 04 Aprilie 2019

La Piatra Neamţ a avut loc ieri ceremonialul de sfinţire a Drapelului de luptă al Batalionului 634 Infanterie „Petrodava”. La festivitatea care a fost prilejuită de împlinirea a 25 de ani de la înfiinţarea unităţii a fost prezent şi Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, alături de reprezentanţi ai Armatei, ai autorităţilor locale şi centrale, cadre militare, precum şi militari în rezervă.

Slujba de sfinţire a drapelului a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Teofan, care, la final, a adresat şi un scurt cuvânt celor prezenţi: „Pentru o unitate militară, pentru un corp de oaste, drapelul semnifică acelaşi lucru precum Crucea pentru Biserică. De fapt, cele două au aceeaşi însemnătate în anumite privinţe, păstrând identitatea fiecăreia: cheamă oamenii la spirit de jertfă, de curaj şi de demnitate. Dumnezeu să vă binecuvânteze, să vă dăruiască putere a privi cât mai adânc, cuprinzător şi înălţător către drapelul dumneavoastră, pentru a vă întări în clipe de ispită, pentru a primi curaj în momente de cumpănă, neuitând totodată că Sfânta Cruce ne-a arătat direcţia spre care trebuie să ne îndreptăm”.

În cadrul manifestării au fost avansaţi în funcţie anumiţi militari care s-au remarcat prin activitatea lor. De asemenea, au fost oferite mai multe decoraţii atât cadrelor militare active, cât şi celor aflate în rezervă. După oficierea slujbei de sfinţire a drapelului, Părintele Mitropolit a vizitat capela instituţiei, iar la final a scris câteva cuvinte în cartea de impresii a Batalionului.