Persoane defavorizate ajutate de Protoieria Sector 5 Capitală

Un articol de: Marius Nedelcu - 11 Aprilie 2017

Protoieria Sector 5 Capitală a dăruit ieri, 10 aprilie, pachete cu alimente la 60 de persoane nevoiașe aflate în evidențele biroului social-filantropic al protoieriei. În această perioadă, și alte protoierii din Arhiepiscopia Bucureștilor organizează acțiuni social-filantropice pentru a oferi bucurie și alinare familiilor sărace înainte de sărbătoarea Sfintelor Paști.

În apropierea sărbătorii Sfintelor Paști, Protoieria Sector 5 Capitală organizează mai multe acțiuni social-filantropice. Ieri, la sediul protoieriei, în jur de 60 de persoane au fost întâmpinate de părintele protopop Valer Ulican și au primit pachete cu alimente pentru masa de sărbători.

„În Protoieria Sector 5 Capitală a devenit o tradiție ca înaintea marilor sărbători bisericești să facem un efort, din partea tuturor parohiilor care sunt în această protoierie, și să acordăm un mic dar și o bucurie celor care sunt defavorizați, care au necazuri și suferințe, familii sărace cu mulți copii sau bătrâni singuri. Ne-am dorit ca masa de Paști să fie un prilej de bucurie pentru 60 de familii care sunt în evidențele serviciului social al protoieriei noastre. Este o datorie creștinească și un îndemn al Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Care spunea, după ce a prezentat faptele milosteniei pe care suntem datori să le facem, că «întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut»”, ne-a spus părintele Valer Ulican, protoiereu al Protopopiatului Sector 5 Capitală.

Acțiunea social-filantropică de ieri se înscrie într-un proiect mai amplu al Protoieriei Sector 5 Capitală, intitulat „Bucuria Învierii”. „Proiectul «Bucuria Învierii» își propune să trezească sentimentul de dragoste și comuniune în sufletele celor mici dar și ale celor mari. Proiectul a avut două etape. Prima etapă am desfășurat-o cu copiii, membri ai Atelierului de creație «Sfântul Vasile cel Mare» al Protoieriei Sector 5 Capitală. Împreună am creat decorațiuni specifice acestei perioade, am mers la biserică, unde copiii s-au spovedit și s-au împărtășit, pregătindu-se spiritual pentru sărbătoarea Sfintelor Paști. Astăzi, a avut loc partea a doua a proiectului, când am pregătit pentru 60 de persoane pachete cu alimente necesare pentru masa de Paști. Fiecare pachet a conținut ulei, zahăr, făină, ulei, cozonac, ouă, un pui și alte alimente și dulciuri”, ne-a spus Violeta Barac, asistent social la Protoieria Sector 5 Capitală.