Peste 1.000 de persoane l-au condus pe părintele Vasile Cojocariu pe ultimul drum

Un articol de: Tudorel Rusu - 11 Octombrie 2018

Peste 1.000 de persoane au participat luni, 8 octombrie, la înmormântarea părintelui Vasile Cojocariu de la Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” - Bucecea, trecut la Domnul la vârsta de 60 de ani, miercuri, 3 octombrie, în spital, în timpul unei intervenţii chirugicale. Slujba Înmormântării a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Luni, 8 octombrie, părintele Vasile Cojocariu, fost slujitor al Parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul” din Bucecea, a fost înmormântat de un sobor de slujitori, sub protia Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Cele peste 1.000 de persoane s-au recules, alături de familia îndoliată, la căpătâiul fostului coleg de studii universitare al IPS Părinte Teofan şi preot la Bucecea timp de peste 30 de ani. La înmormântare a fost prezent şi părintele Stelian Ciurciun, protopop de Dorohoi, primarul din Bucecea, Andron Ţâmpău, dar şi subsecretarul de stat în Ministerul Dezvoltării, Angel Gheorghiu.

Părintele Vasile Cojocariu s-a născut în anul 1958, la 13 septembrie, în localitatea Găneşti, judeţul Iaşi, din părinţii Alexandru şi Elena. A absolvit, între anii 1975-1980, cursurile seminarului de la Mănăstirea Neamţ, iar în anul 1985, Institutul Teologic din Bucureşti. La data de 23 iulie 1983 s-a căsătorit cu Elena, fiica lui Gheorghe şi Maria Ungureanu din satul Stolniceni-Prăjescu, judeţul Iaşi.

Dumnezeu i-a binecuvântat cu patru copii. În 6 octombrie 1985 a fost hirotonit diacon în Catedrala Mitropolitană din Iaşi, de IPS Părinte Teoctist, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Sucevei, iar la data de 7 octombrie 1985 a fost hirotonit preot pe seama Parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul” Bucecea, judeţul Botoşani, de IPS Pimen al Sucevei.