Peste 100 de copii în taberele de la Izvoare

Data: 24 August 2019

În perioada 19-21 august 2019, în Parohia Izvoare din Protopopiatul Piatra Neamţ a avut loc „Tabăra de vară din curtea bisericii”. Cei 60 de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 15 ani au luat parte la ateliere de iconografie, confecţionat brăţări şi cruciuliţe, muzică şi spiritualitate, dans şi sport, prim ajutor şi de orientare în natură.

Programul taberei i-a adunat pe tineri la rugăciunile de dimineaţă şi de seară, oficiate alături de voluntarii parohiei, care i-au îndrumat în toate activităţile celor trei zile.

Concursul de bătut toaca a fost foarte apreciat, participanţii fiind extrem de receptivi la deprinderea obiceiului străvechi şi la înţelegerea rostul lui în cult. Cununa activităţilor a fost tradiţionalul foc de tabără, la care atât cei mici, cât şi cei mari au împletit dansul şi cântecul într-o notă plină de armonie şi nădejde în viitoare împliniri.

„Tabăra de vară din curtea bisericii” este al doilea eveniment misionar al verii, după „Tabăra din pridvorul satului”, organizată în perioada 8-10 iulie 2019 alături de echipa de voluntari a Departamentului Misiune pentru Tineret al Arhiepiscopiei Iaşilor, pentru 70 de copii şi tineri din Izvoare şi Piatra Neamţ. (Pr. Romeo Gheorghe Leonte)