Piatră de temelie pentru o nouă biserică în Craiova

Un articol de: Pr. Teodor Marcu - 20 Feb 2023

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, a săvârșit joi, 16 februarie, rânduiala punerii pietrei de temelie pentru o nouă biserică în cartierul Bariera Vâlcii, municipiul Craiova. Noul lăcaș de cult va avea hramurile „Acoperământul Maicii Domnului” și „Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina”. În prezent, comunitatea dispune de o capelă situată în cimitirul parohiei, care nu poate oferi spațiu suficient și adecvat tuturor slujbelor religioase.

Din soborul care a slujit împreună cu ierarhul locului au făcut parte pr. protoiereu Cris­tian Cojocaru, pr. Bogdan Samfira, parohul viitoarei biserici care se va construi. De asemenea, la acest moment important au fost prezenți enoriașii din parohie, alături de Ștefan Cherciu, donatorul terenului.

În cuvântul de învățătură, Mitropolitul Olteniei a mulțumit lui Dumnezeu pentru acest început de lucrare sfântă. De asemenea, a apreciat implicarea persoanelor care vin în sprijinul credincioșilor pentru ca aceștia să aibă un nou loc de închinare. Ierarhul a arătat că ridicarea unei biserici reprezintă cea mai importantă lucrare la care poate lua parte comunitatea parohială.