Piatră de temelie pentru o nouă biserică în Râmnicu Sărat

Un articol de: Pr. Dragoș Olteanu - 13 Mai 2024

Credincioșii din cartierul Bariera Focșani al municipiului Râmnicu Sărat vor avea propria biserică. Slujba de sfințire a pietrei de temelie pentru noul lăcaș de închinare, cu hramurile „Pogorârea Sfântului Duh” și „Sfântul Cuvios Mucenic Efrem cel Nou”, a fost săvârșită joi, 9 mai 2024, de Înaltprea­sfin­țitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

Împreună cu ierarhul au slujit pr. Marian Gegea, vicar administrativ eparhial, pr. Cristian Asănache, protopop al Protoieriei Râmnicu Sărat, pr. paroh Relu-Alexandru Pârvu, precum și alți slujitori.

La sfârșitul slujbei, ierarhul a vorbit despre însemnătatea edificării unei noi biserici în județul Buzău: „Astăzi, într-o atmosferă de sărbătoare, în Săptămâna Luminată, localitatea dumneavoastră se îmbogățește cu încă o biserică, un lăcaș de rugăciune care este, deodată, Casa lui Dumnezeu și casa drept­credin­cio­șilor Săi creștini, o tindă sau un pridvor al Raiului. Prin urmare, avem toate motivele să ­ne bucurăm și să aducem cuvânt de doxologie Preabunului Dumnezeu”.