Piesa de teatru „Calea Adevărului”, jucată la Reșița

Un articol de: Arhid. Pavel Canea - 26 Noiembrie 2016

Compania de Teatru „Civic Art CvM” Bucureşti a prezentat în mai multe orașe din țară piesa de teatru „Calea Adevărului”, dedicată Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul, tipografilor bisericeşti şi educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox.

Piesa de teatru creștin, care a avut un succes și un impact deo­sebit, va fi jucată și în Episcopia Caransebeșului, la Reșița, luni, 28 noiembrie. Manifestarea artistică se va desfășura la Teatrul de Vest din municipiul reședință de județ, începând cu ora 18:00. Va fi prezent și Preasfin­țitul Părinte Lucian, Episcopul Caranse­beșului.

„La această piesă de teatru sunt invitați să participe atât tinerii, cât și persoanele de toate vârstele, având în vedere că este o piesă ce are nu doar un caracter istoric, ci și unul moral, care ne încurajează la moralitate, la cultivarea cunoș­tințelor noastre, la promovarea culturii și a tradiției românești, aceasta având în vedere că ne aflăm în apropierea sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, sărbătoarea încreștinării românilor, și a Zilei Naționale a Ro­mâ­niei. Nă­dăj­duim ca această piesă cu actori profesioniști, veniți de la Bucu­rești, să prezinte interes pentru reșițeni, și nu numai, și să fie un moment prin care putem să cu­noaș­tem mai bine ce a reprezentat Ierarhul Martir Antim Ivireanul pentru istoria, cultura și viața spirituală a României, și în egală măsură Sfântul Ierarh Constantin Brâncoveanu pentru identitatea spirituală și națională a poporului român”, a arătat părintele arhimandrit Casian Rușeț, secretar eparhial al Episcopiei Caranse­be­șului. Evenimentul organizat de Episcopia Caranse­be­șului, Protopopiatul Reșița, în parteneriat cu Teatrul de Vest-Reșița și la care intrarea va fi liberă, face parte din seria acțiunilor dedicate Anului comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul.