Piesa de teatru „Mironosițele” a fost interpretată la Caransebeș

Un articol de: Arhid. Pavel Canea,   Darius Herea - 12 Mai 2022

La Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeș a fost pusă în scenă, în Duminica a 3-a după Paști, o piesă de teatru dedicată femeilor purtătoare de miruri. Urmând o frumoasă tradiție, elevi și absolvenți ai Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș au oferit publicului o interpretare de excepție a momentelor care au urmat Învierii Domnului.

Prezent la eveniment, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a afirmat că „tinerii noștri ne-au apropiat de femeile purtătoare de miruri și de Apostolii care așteptau Învierea Mântuitorului, aceștia din urmă aflându-se într-o casă, închiși de frica iudeilor. Mironosițele, în schimb, au dat dovadă de mult curaj și, cu multă dragoste, râvnă și evlavie  au alergat dis-de-dimineață, în ziua cea dintâi a săptămânii, la mormânt, ca să ungă cu miresme Trupul Domnului Iisus”.

Piesa a fost scrisă în perioada interbelică de dramaturgul Victor Ioan Popa. La finalul evenimentului a fost prezentată cartea „Jurnal din subterane”, scrisă de Dafina Bârcă, absolventă a Seminarului Teologic din Caransebeș.