Piesa de teatru „Viflaimul“, prezentată reşiţenilor

Data: 18 Decembrie 2013
Palatul Cultural din Reşiţa a găzduit spectacolul tradiţional „Viflaimul“ oferit de elevii Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu“, sub îndrumarea părinţilor profesori. 
 
Evenimentul s-a desfăşurat în urma parteneriatului dintre Asociaţia Culturală Reşiţa Română şi Episcopia Caransebeşului şi s-a bucurat de un public numeros. La eveniment a fost prezent Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, clerici reşiţeni, precum şi membri ai asociaţiei amintite.
 
Alături de piesa de teatru scrisă în perioada interbelică de cunoscutul dramaturg Victor Ioan Popa, a mai fost prezentată spectatorilor şi ceata de urători îmbrăcaţi în costume tradiţionale, care au închinat din versurile „Pluguşorului“ cele mai bune gânduri de sănătate, spor şi bucurie duhovnicească pentru anul nou ce stă să înceapă. 
 
Un spectacol-concert de colinde, organizat de Episcopia Caransebeşului, se va desfăşura azi, 19 decembrie, ora 18:00, la Palatul Cultural din Reşiţa, unde sunt aşteptaţi spectatori pentru a se bucura de lumina colindului strămoşesc. (Darius Herea, Pavel Canea)