Platformă e-learning pentru profesorii de religie din Arhiepiscopia Craiovei

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 13 August 2020

Cu binecuvântarea Înalt­prea­sfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a fost lansat proiectul educativ-religios „Platforma e-learning a profesorilor de religie din Arhiepiscopia Craiovei”, care va acoperi toată programa școlară, de la clasa pregătitoare până la clasa a 12-a, pentru toate unitățile de învățământ, se arată pe mitropoliaolteniei.ro. 

Prin acest proiect inițiatorii doresc conceperea unor instrumente de lucru inovative on-line și off-line necesare consolidării și men­ținerii spiritului religios al elevilor și păstrării legăturii dintre profesorul de religie și elevi, dar și crearea unei platforme e-learning pentru disciplina Religie. Platforma va cuprinde materiale didactice inovative cu scopul de a veni în sprijinul cursurilor desfășurate în mediul virtual. Astfel, profesorii de religie din județele Dolj și Gorj vor avea acces la aplicații pentru învățarea on-line, care vor facilita utilizarea instrumentarului noilor tehnologii în predarea, învățarea și evaluarea elevilor din învă­țământul primar, gimnazial și cel liceal. 

Primele sesiuni de formare pentru cadrele didactice din cele două județe au avut loc în perioada 4-5 august 2020, în prezența formatorilor de proiect: prof. Carmen Oprea, prof. Florin Oprea și diac. prof. Paul Adrian Lupu, inspector la Biroul învățământ al Arhiepiscopiei Craiovei. În următoarea perioadă, activi­tățile de formare vor fi realizate on-line, atât pentru profesorii beneficiari ai primelor grupe, cât și pentru restul profesorilor care se vor implica în proiect.