Platformă online pentru 300 de copii cu autism

Un articol de: Cristina Zamfirescu - 06 Decembrie 2017

300 de copii cu autism din Bucureşti, Ilfov şi Suceava vor beneficia de platforma www.eduaba.ro, care permite conectarea în timp real a membrilor echipei multidisciplinare implicate în terapia şi recuperarea acestora. Platforma contribuie la integrarea mult mai uşoară a acestor copii în sistemul educaţional.

Platforma are două componente: aplicaţia integrată, ce asigură conectarea echipei multidisciplinare - formată din medic, psiholog, asistent social, părinte şi educator -, şi o bază de date online, care permite monitorizarea permanentă, în timp real, a intervenţiilor, a evoluţiei micilor pacienţi pe durata terapiei şi a procesului de recuperare şi stocarea informaţiilor legate de istoricul terapeutic al fiecărui copil.

Platforma www.eduaba.ro este o iniţiativă a Asociaţiei Help Autism, în parteneriat cu Asociaţia de Terapie Comportamentală Aplicată - ATCA şi Asociaţia New Odyssey, în valoare de 600.000 de lei. A fost cofinanţată de Fundaţia Vodafone România, printr‑o contribuţie de aproximativ 320.000 de lei.

Cei 300 de copii beneficiari ai acestei etape a proiectului se află în prezent în grija a opt centre speciale aparţinând asociaţiilor partenere. Implementarea soluţiei urmează să fie extinsă ulterior la nivelul întregii ţări.