Plic Romfilatelia la 250 de ani de la Aducerea moaştelor Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou la Bucureşti

Un articol de: Cristina Zamfirescu - 16 Iulie 2024

Romfilatelia a marcat împlinirea a 250 de ani de la aducerea moaştelor Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou în Capitală printr-un plic jubiliar cu timbru imprimat în partea dreaptă, care reproduce icoana Ocrotitorului Bucureştilor.

Pe plic, în partea stângă, apare imaginea cu moaştele sfântului aflate în Catedrala Patriarhală, sub fresca în care este reprezentat, realizată de pictorul Dimitrie Belizarie. „Evenimentele aniversare au debutat în lunile martie şi aprilie, cu un pelerinaj istoric în care cinstitele moaşte ale Sfântului Dimitrie au vizitat 123 de lăcaşuri de cult, parohiale sau de mănăstire din Arhiepiscopia Bucureştilor”, precizează Romfilatelia într-un comunicat.

Sâmbătă, 13 iulie 2024, ziua în care Romfilatelia a lansat plicul, a fost şi data în care a fost celebrată pentru prima oară sărbătoarea Aducerii moaştelor Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou la Bucureşti. Bogatul program liturgic dedicat sărbătorii a culminat sâmbătă cu săvârșirea Sfintei Liturghii de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Decizia introducerii în calendarul Bisericii Ortodoxe Române a sărbătorii Aducerea moaştelor Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou la Bucureşti a fost luată de Sfântul Sinod, în şedinţa din 5 iulie 2022.