„Pocăinţa aduce în suflet lumină şi bucurie”

Data: 18 Ianuarie 2022

Duminică, 16 ianuarie Prea­sfin­țitul Părinte Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta Liturghie în Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din oraşul Ocniţa, păstorită de părintele Sergiu Grosu, informează Biroul de presă al eparhiei. În cuvântul rostit după Sfânta Liturghie, ierarhul s-a referit la pasajul evanghelic din Duminica dinaintea Botezului Domnului (prăznuită duminică, după calendarul neîndreptat).

Vorbind despre pocăinţă, între altele, Preasfinția Sa a spus: „Ioan Botezătorul boteza în pustie şi propovăduia botezul pocăinţei întru iertarea păcatelor. Păcatele îl îndepărtează pe om de Dumnezeu. Pocăinţa iartă păcatele şi-l apropie pe om de Dumnezeu. Pocăinţa aduce în suflet lumină şi bucurie. Pocăinţa dăruieşte omului viaţa veşnică. Să folosim Taina pocăinţei pentru a reface legătura cu Dumnezeu şi pentru a ne lumina sufletele cu Lumina sfântă a iertării lui Dumnezeu”, a îndemnat Prea­sfințitul Părinte Antonie.

Chiriarhul de Bălți i-a dăruit părintelui Sergiu un Liturghier şi un Molitfelnic, donate de arhim. Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu din Arhiepiscopia Iaşilor.

Părintele Sergiu a mulţumit pentru cărţi, pentru vizită şi pentru binecuvântare arhierească, la începutul anului civil, şi l-a invitat pe Preasfințitul Părinte Episcop Antonie să mai vină în mijlocul comunităţii din Ocniţa şi cu alte ocazii.