Poetul Mihai Eminescu comemorat la Caransebeș

Data: 12 Ianuarie 2022

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, Episcopia Caransebe­șului organizează vineri, 14 ianuarie 2022, începând cu ora 17.00, în Sala de festivități „Mitropolit Nicolae Corneanu” a Centrului eparhial, manifestarea cultural-artistică intitulată „Mihai Eminescu și rugăciunea în spiritualitatea românească”.

Prin acest eveniment, se urmă­rește comemorarea poetului Mihai Eminescu, numit și „Luceafărul poeziei românești”, a cărui lumină, revărsată în versuri și proză, strălu­cește peste veacuri în cultura și spiritualitatea românească.

Pentru a sărbători Ziua Culturii Naționale, iubitorii de frumos sunt invitați să participe la vernisajul unei expoziții cu lucrări și publi­cații din opera eminesciană. În amintirea și spre neuitarea marelui poet național, se va săvârși și o rugăciune de pomenire.

În atmosferă de comemorare și recunoștință pentru exemplul de credință și patriotism transpus în opera sa, Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului va interpreta pricesne și poezii din condeiul lui Mihai Eminescu, momentul artistic fiind urmat de evocări și poezii ale aceluiași poet, susținute de dr. Liubița Raichici și Diandra David.

Manifestarea se va bucura de prezența Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.