Pomenire a eroilor români din Cimitirul Central din Viena

Data: 25 Iunie 2020

Duminică, 21 iunie, după Sfânta Liturghie, un grup de 23 de credincioşi ai Parohiei „Sfântul Apostol Andrei” din Viena au făcut o plimbare în dialog şi rugăciune prin Cimitirul Central din capitala Austriei, împreună cu părintele paroh Nicolae Dura, se arată pe site-ul mitropolia-ro.de.

Pe o vreme ploioasă, pelerinii s-au rugat şi i-au pomenit pe soldaţii români înmormântaţi aici în Primul Război Mondial, pe protoprezbiterul Petru Jancovschi (†1946), singurul preot român înmormântat la Viena, pe Vasile Onea (†1965), fost preşedinte al Comunităţii româneşti din Viena, pe Nikolaus Dumba (†1890), mare comerciant macedo-român, înmormântat la câţiva metri de Beethoven şi Mozart, prieten şi sprijinitor al celei mai vechi parohii românești din Austria. 

Grupul de credincioși a intonat imnul „Cuvine-se cu adevărat” în măreaţa biserică Lueger, situată în centrul cimitirului. Apoi, vizita a continuat la monumentele funerare ale marilor personalităţi ale muzicii mondiale: Beethoven, Strauss, Mozart, Schönberg ş.a.