Pomenirea Arhiepiscopului Eftimie Luca la catedrala din Roman

Un articol de: Silviu Dascălu - 22 Ianuarie 2021

Vrednicul de pomenire Arhiepiscop Eftimie Luca, trecut la cele veșnice în 4 noiembrie 2014, a fost pomenit miercuri, 20 ianuarie, la Catedrala Arhi­episcopală „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Roman, informează site-ul eprb.ro.

Slujba Parastasului a fost să­vârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, miercuri, în ziua de pomenire a Sfântului Eftimie cel Mare, din soborul de slujitori făcând parte mai mulți preoți consilieri și inspectori ai Centrului eparhial de la Roman.

În cuvântul rostit la final, Înalt­preasfințitul Părinte Ioachim a evocat aspecte din viața și activitatea Arhiepiscopului Eftimie, reliefând rolul pe care acesta l-a avut în istoria multiseculară a acestei eparhii şi evocând personalitatea ierarhului care a marcat timpul său prin activitatea derulată în anii de slujire, îndemnând totodată la pomenirea acestuia.

Apoi, preoții și credincioșii pre­zenți la slujbă au mers la mormântul din proximitatea catedralei, unde a fost oficiat un Trisaghion la căpătâiul Arhiepiscopului „Eftimie cel bun”, așa cum a rămas în conștiința clericilor și cre­din­cioșilor eparhiei.

La final, părinții slujitori de la Catedrala Arhiepiscopală au îm­păr­țit credincioșilor prezenți pachete cu alimente întru pomenirea fostului arhipăstor.