Pomenirea arhimandritului Serafim Man la Mănăstirea Rohia

Un articol de: Andrei Fărcaş - 14 Feb 2023

În Duminica Întoarcerii Fiului risipitor, 12 februarie, la Mănăstirea „Sfânta Ana” de la Rohia, judeţul Maramureş, a avut loc slujba de pomenire, la 10 ani de la trecerea la Domnul, a arhimandritului Serafim Man, fost stareţ al sfântului lăcaş.

Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia, împreună cu Preasfinţitul Părinte Arhiereu-vicar Timotei Sătmăreanul. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Grupul psaltic „Theologos”, dirijat de Florian Vois.

Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin a vorbit celor prezenţi despre pericopa evanghelică duminicală a întoarcerii fiului risipitor şi despre perioada Triodului, de pregătire pentru Postul Învierii Domnului şi Mântuitorului Iisus Hristos. La finalul slujbei, ierod. Calinic Nistor a fost hirotesit arhidiacon.

Soborul slujitor împreună cu credincioşii s-au îndreptat, apoi, spre cimitirul Mănăstirii „Sfânta Ana” Rohia, unde a fost săvârşit parastasul de pomenire pentru arhimandritul Serafim Man.