Pomenirea eroilor marinari pe malul Dunării

Data: 16 August 2022

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit luni, 15 august, Sfânta Liturghie la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena”-Volna din municipiul Călărași. Un grup restrâns al Corului „Mihail Vulpescu” a dat răspunsurile liturgice. În cadrul slujbei, ierarhul a rostit rugăciuni pentru ploaie liniștită. Alături de credin­cioși au participat la slujbă și repre­zentanți ai autorităților locale. În cuvântul de învă­țătură, Preasfinția Sa a vorbit credincio­șilor despre Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, se arată pe site-ul eparhiei, sf-esc.ro.

La final, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, împreună cu soborul de preoți și diaconi, a mers la Monumentul Eroilor Marinei Române, pe malul brațului Borcea, pentru a săvârși slujba de pomenire a eroilor marinari, urmată de depunerea coroanelor de flori.

Tot luni, Preasfinția Sa a sfințit o troiță în curtea Căminului pentru persoane vârstnice „Sfântul Antim Ivireanul” din Călărași, ridicată prin strădania lui Nicolae Dragu, președinte de filială a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”.