Popas de rugăciune la catedrala din Strehaia

Un articol de: Pr. Alin Marian Gigină - 20 Aprilie 2023

În cea de-a treia zi de Paști, 18 aprilie, Prea­sfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, a fost prezent în mijlocul comu­nității de credincioși din orașul Strehaia, județul Mehedinți, slujind Sfânta Liturghie la Catedrala „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi.

Răspunsurile din timpul Sfintei Liturghii au fost date de către Grupul psaltic „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” al Catedralei Episcopale din Drobeta-Turnu Severin.

La finalul Sfintei Liturghii, Prea­sfințitul Părinte Episcop Nicodim le-a vorbit celor prezenți despre importanța rugăciunii obștești din biserică. De asemenea, Preasfinția Sa a mai vorbit despre răsplata pe care o primesc de la Dumnezeu cei care ajută la înfrumusețarea bisericilor prin sprijinul acordat atunci când este nevoie și când se săvâr­șește vreo lucrare de restaurare sau înfrumusețare cu pictură.

La finalul cuvântului de învă­țătură, părintele paroh Irinel Troacă a mulțumit Preasfinției Sale pentru grija pe care o poartă acestei comunități.