Popas de rugăciune la ctitoria domnitorului Petru Cercel

Data: 16 Ianuarie 2023

Credincioșii Parohiei Bătușari din Protopopiatul Curtea de Argeș, județul Argeș, au avut duminică bucuria de a participa la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Cu această ocazie, chiriarhul locului a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură, amintind de recunoștința pe care trebuie să o avem față de Dumnezeu pentru binefacerile primite în fiecare zi. În numele tuturor credincioșilor din Parohia Bătușari, părintele paroh Florentin Ungurenu a dăruit Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Calinic o icoană, ca semn de prețuire și re­cunoș­tință.

Datând din anul 1583, Biserica Bătușari, cu hramurile „Intrarea în biserică a Maicii Domnului”, „Sfântul Apostol Petru” și „Sfântul Ioan Botezătorul”, este monument istoric categoria I, fiind ctitoria domnului Țării Românești, Petru Cercel.

Biserica a fost redeschisă de către Înalt­prea­sfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic după anul 1985 și resfințită la data de 30 octombrie 1994, se arată pe site-ul eparhiei, arhiepiscopiaargesuluisimuscelului.ro.