Popas de rugăciune la o biserică gălăţeană

Un articol de: Pr. Rareș Bucur - 15 Octombrie 2024

În ajunul sărbătorii Sfintei Parascheva, 13 octombrie, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica „Sfânta Parascheva” din municipiul Galaţi, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, în prezența multor credincioși.

Numeroşii credincioşi care au participat la Sfânta Liturghie de la impunătoarea biserică gălăţeană închinată Sfintei Parascheva au demonstrat încă o dată că această sfântă este una dintre sfinţii cei mai iubiţi în poporul român. Ierarhul a vorbit în predică despre viaţa Sfintei Parascheva, evidenţiind, totodată, evlavia deosebită pe care românii o au faţă de această sfântă.

La momentul cuvenit, mulți copii de la unităţile şcolare din această parohie au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

La final, ierarhul Dunării de Jos a săvârşit slujba Parastasului pentru clericii şi cântăreţii bisericeşti înmormântaţi în cimitirul parohial de lângă biserică, precum şi pentru ctitorii şi binefăcătorii lăcaşului de cult trecuţi la cele veşnice.

În prezent, Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva”din Galaţi se află la stadiul de finisări interioare şi exterioare, aceasta fiind una dintre cele mai mari biserici din oraş.