Popas de rugăciune la Schitul monahal „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din staţiunea Moneasa

Un articol de: Arhid. Bogdan Gheorghe Noghiu - 10 Iulie 2023

Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a fost prezent duminică, 9 iulie, în mijlocul obștii monahale și al pelerinilor la Schitul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din staţiunea Moneasa, Protopopiatul Sebiş, județul Arad. 

Chiriarhul arădean a fost întâmpinat în fața bisericii de pr. Beni Ioja, protopopul Sebișului, viețuitorii schitului și pelerinii veniți la sfânta slujbă.

Înaltpreasfinţia Sa a săvârşit Sfânta Liturghie la Altarul de vară. Din sobor au făcut parte arhim. Teofan Mada, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Aradului, pr. Beni Ioja, protos. David Ionescu, pr. Ioan-Sorin Ros Roman, parohul bisericii din Buhani, pr. Traian Pui. 

Cuvântul de învăţătură rostit de către chiriarhul arădean a fost despre „Tăria cuvântului dumnezeiesc” (cf. citirilor scripturistice ale duminicii, Romani cap. 10, Matei cap. 8). Prin minunea vindecării demonizaților, Domnul lă­murește că răul nu poate dăinui în creația divină, Dumnezeu făcând toate bune, doar libertatea de alegere a omului poate prilejui ivirea răului ca o lipsă a binelui, a explicat ierarhul. Deci, starea credinciosului este una singură, cea a binelui, pe care trebuie să o păstreze având spre aceasta ajutorul harului dumnezeiesc, a mai arătat Arhiepiscopul Aradului. 

La sfânta slujbă, alături de alte oficialități centrale și locale, a participat și Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.