Popas de rugăciune la un schit din județul Arad

Un articol de: Arhid. Emanuel Ioan Proniuc - 12 Iulie 2022

În Duminica a 4-a după Rusalii, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a fost prezent în mijlocul credin­cio­șilor la schitul monahal „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din staţiunea Moneasa, Protopopiatul Sebiş, județul Arad.

Chiriarhul arădean a fost întâmpinat în fața bisericii de părintele Beni Ioja, protopopul Sebișului, de viețuitorii schitului, primarul loca­lității și de pelerinii veniți la sfânta slujbă.

Înaltpreasfinţia Sa a săvârşit Sfânta Liturghie în Altarul de vară. Din sobor au făcut parte: părintele Beni Ioja, protopopul Sebișului; părintele protosinghel David Ionescu; părintele Ioan-Sorin Ros Roman, paroh în Buhani, și părintele Traian Pui.

Cuvântul de învăţătură rostit de către ierarh a fost pus sub titlul „Puterea Cuvântului” (cf. citirilor scripturistice ale duminicii: Romani cap. 6; Matei cap. 8), explicând pre­zența Sa, lucrarea Acestuia, începând cu creația și continuând spre desăvârșirea lumii și dobândirea veșniciei, insistând asupra con­tribuției la comuniunea între oameni și a acestora cu Dumnezeu.