Popas duhovnicesc în Parohia „Pogorârea Sfântului Duh”-Baia Sprie

Un articol de: Andrei Fărcaş - 08 Aprilie 2024

Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a săvârşit, în Duminica cinstirii Sfintei Cruci, 7 aprilie, Sfânta Liturghie în Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din oraşul Baia Sprie, județul Maramureș. 

În cuvântul de învăţătură, ierarhul a arătat că „în pericopa evanghelică ce se citeşte din capitolul 8 de la Sfântul Evanghelist Marcu, Mântuitorul le vorbeşte Sfinţilor Apostoli despre puterea de a purta Sfânta Cruce, pe de o parte ca simbol al Pătimirii şi Răstignirii, care este putere, pavăză şi scut împotriva văzuţilor şi nevăzuţilor vrăjmaşi, deci ne vorbeşte despre Crucea Lui, pe care a purtat-o pentru om şi umanitate, şi, pe de altă parte, asumarea de către noi a propriei noastre cruci”.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Grupul psaltic „Theologos” al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, dirijat de Florian Vois.

La final, Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin a primit în dar o sfântă cruce de binecuvântare, în amintirea acestei Duminici a cinstirii Sfintei Cruci, din partea comunităţii de credincioşi unde este paroh pr. Jean Yves Pop Suărăşan.