Popas duhovnicesc la Mănăstirea Rafaila din județul Vaslui

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 03 Martie 2020

În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai (a Lăsatului sec de brânză), Preasfin­țitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Rafaila din Protopopiatul Vaslui, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. 

În cuvântul de învățătură rostit, ierarhul a explicat de ce duminica ce precedă Postul Mare amintește de căderea în păcat și de izgonirea lui Adam din Rai. „Părinții Bisericii au rânduit această duminică pentru a ne aduce aminte că ori de câte ori păcătuim nu facem altceva decât să ne autoexilăm din Raiul lui Dumnezeu. Tragedia păcatului adamic a constat în faptul că a avut drept consecință, pentru întreaga umanitate, neputința de a mai fi atât de familiară cu Dumnezeu, de a nu ne mai putea bucura de intimitatea cu El. Părinții Bisericii au rânduit această duminică pentru ca să înțelegem că postul nu este altceva decât o recâștigare a acestei stări de interioritate, de profundă familiaritate cu Dumnezeu. Prin post nu facem altceva decât să ni-L aducem pe Dumnezeu în viața noastră și întreaga noastră ființă să devină un Rai”, a spus Preasfințitul Părinte Ignatie. 

La final, Preasfinția Sa a săvâr­șit slujba Parastasului pentru vrednicul de pomenire Episcop Grigorie Leu, la 71 de ani de la tre­­cerea sa la cele veșnice, se arată pe episcopiahusilor.ro.