Popas duhovnicesc la schitul de pe Transfăgărășan

Data: 30 Ianuarie 2023

Obștea monahală de la schitul argeșean „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon”, aflat la cota 1000 pe Transfăgărășan, l-a primit duminică, 29 ianuarie, în mijlocul ei pe Înaltprea­sfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului. Cu această ocazie, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în noul paraclis cu hramul „Soborul Sfântului Ioan Botezătorul”, construit la demisolul noii biserici.

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinția Sa i-a îndemnat pe cei prezenţi să aibă drept model stăruința femeii cananeence care s-a rugat cu multă credință înaintea Domnului Iisus Hristos.

Pe lângă construcția noii biserici, în ultimii nouă ani au fost executate lucrări de extindere a casei mari unde sunt chiliile, s-a construit o nouă anexă cu spații de ședere pentru pelerini, iar curtea interioară a fost reamenajată și lărgită.

Totodată, pentru siguranța noii biserici, versantul nordic a fost consolidat prin înălțarea unui zid masiv din beton armat și piatră, iar drumul de acces a fost reabilitat, se arată pe site-ul eparhiei, arhiepiscopiaargesuluisimuscelului.ro.