Popasuri de rugăciune la mănăstiri mehedințene

Un articol de: Pr. Alin Marian Gigină - 22 Mai 2023

În ziua de cinstire a Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, 21 mai, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Cârjei, județul Mehedinți, care şi-a serbat hramul. Împreună cu ierarhul locului a slujit un sobor de ieromonahi, preoţi și diaconi din eparhie.

Răspunsurile la strană au fost date de o parte din Grupul psaltic „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” de la Catedrala Episcopală din Drobeta-Turnu Severin.

Cuvântul de învățătură de la finalul Sfintei Liturghii a fost rostit de către arhidiaconul Nicolae-Sorin Marin, de la Catedrala Episcopală din Drobeta-Turnu Severin, care a vorbit despre Sfinții Împărați Constantin și mama sa, Elena, ocrotitorii acestei sfinte mănăstiri.

Sărbătoarea a adunat credincioşi din toate comunităţile din împrejurimi, dat fiind faptul că satul Cârjei mai numără doar un număr mic de persoane.

Înfiinţat de câţiva ani, aşezământul monahal se află într-un loc mai retras, în apropierea comunei Hinova.

Tot în această zi, și sfânta Mănăstire Topolnița, județul Mehe­dinți, a îmbrăcat haine de sărbătoare, cinstindu-i pe ocrotitorii bise­ri­cuței de lemn din incinta așeză­mân­tului monahal. Aici, Sfânta Liturghie a fost oficiată la Altarul de vară, de către părintele arhimandrit Calinic Drăghici, Exarhul mănăstirilor din Episcopia Severinului și Strehaiei, împreună cu un ales sobor de ieromonahi, preoți și diaconi.